19 липня 2017 за ініціативою Альянсу громадського здоров’я (Альянс) відбулась зустріч ключових партнерів щодо національної  відповіді на епідемію вірусних гепатитів – Міністерства охорони здоров’я, Центру Громадського здоров’я, Бюро ВООЗ в Україні та неурядових організацій, зокрема Альянсу, Мережі ЛЖВ та майже 30 неурядових організацій з більшості областей України.

Учасники зустрічі обговорювали загальне бачення та конкретні пропозиції щодо заходів, необхідних для подолання епідемії вірусних гепатитів в Україні.

За результатами обговорення пропозицій, учасники затвердили Резолюцію щодо боротьби з вірусними гепатитами, яка передбачає створення та затвердження Національної стратегії щодо вірусних гепатитів в Україні, а також відповідного плану заходів.

Також до резолюції увійшли важливі питання щодо створення системи епідеміологічного нагляду, посилення заходів імунізації, створення та запровадження політики донорства, реалізація заходів з профілаткики  у т.ч. серед уразливих груп, обов’язкове включення представників уразливих груп в програми лікування та багато іншого.

Співорганізаторами зустрічі виступили Міністерство охорони здоров’я та Центр Громадського здоров’я.

Альянс також анонсував новий проект з лікування уразливих груп із застосуванням нового підходу «тестуй та лікуй», який передбачає скорочення часу та кількості обстежень від моменту отримання позитивного тесту на гепатит С до отримання лікування зі збереженням ефективності терапії.

Із текстом Резолюції можна ознайомитись за посиланням