Кампанія «Підтримати. Не карати» нарощує темпи з моменту запуску у 2013 році, і 26 червня цього року активісти у більш ніж 100 містах світу планують долучитися до неї. 2016 рік вже став важливим роком з точки зору наркополітики: у квітні було проведено Спеціальну сесію Генеральної Асамблеї ООН з питань наркотиків, а у червні – Нараду високого рівня з питань ВІЛ/СНІД в ООН. У цьому місяці в рамках потужної глобальної кампанії із закликом до проведення реформ у сфері наркополітики буде проведено велику кількість місцевих заходів, протестів та зустрічей:

· Відкриття великого настінного розпису у центрі Мельбурну в Австралії, яке супроводжуватиметься демонстраціями та поданням петиції до уряду країни.

· Музичний концерт у Брюселі в Бельгії з метою підвищення обізнаності щодо потреби у реформуванні наркополітики.

· Налагодження діалогу із політичними діячами, офіційними представниками ООН та членами спільнот у Пномпені у Камбоджі.

Без названия (28)

Публічні дебати та обговорення щодо прав фермерів, які займаються вирощуванням коки, маку та марихуани у Боготі в Камбоджі.

· Заходи у 12 містах Франції.

· Мітинг та вулична вистава у Пуні в Індії.

· Низка дебатів та зустрічей на Маврикії.

· Футбольний матч між людьми, які вживають наркотики, та місцевими правоохоронцями, а також велопробіг у Покхарі в Непалі.

· Публічна хода у Кейптауні та межконфесійний захід зі зцілення за участі представників різних релігійних напрямків у Дурбані в ПАР.

· «Партизанське» розповсюдження налоксону серед тих, хто його потребує, у Лондоні та Ліверпулі в Великобританії задля того, щоб підкреслити потребу у розробці більш ефективної політики на місцях для попередження смертей, пов’язаних із вживанням наркотиків.

· Демонстрація відео у великій проекції у Нью-Йорку із зображенням людей, які вживають наркотики під заголовком «наркотики не визначають, ким я є», а також проведення низки інших заходів в інших містах США.

Організатори кампанії докладають значних зусиль задля підтримки актуального переліку запланованих заходів на вебсайті кампанії. Якщо ви хотіли б додати місто до переліку або оновити наявну інформацію, звертайтеся за адресою campaign@idpc.net.

Метою проведення кампанії «Підтримати. Не карати» є просування реформи наркополітики, а також внесення змін до наявних законів та політик, що перешкоджають доступу до інтервенцій у сфері зменшення шкоди – оскільки негативні наслідки війни з наркотиками більше не можна ігнорувати. Кампанія включає в себе проведення щорічних заходів на глобальному рівні, а також інтерактивний фотопроект – фото-петицію онлайн, яку вже підтримало більше 7 000 людей з усього світу. Ви можете долучитися до кампанії, слідкуючи за нашими новинами на Facebook, Twitter та на вебсайті кампанії, взявши участь у ініціативі 2016 Thunderclap в соціальних мережах, дивлячись та поширюючи серії відео, завантаживши своє фото для участі у інтерактивному фотопроекті, приєднавшись до місцевих заходів або самостійно організувавши такий захід!

Більш докладну інформацію можна отримати на вебсайті www.supportdontpunish.org.