Альянс громадського здоров’я був представлений в одному з ситуаційних досліджень, які увійшли до нової аналітичної записки з питань адвокації для організацій спільнот «Розвиток комбінованої профілактики ВІЛ-інфекції», виданої Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД та ЮНЕЙДС. Метою цієї публікації є підтримка організацій спільнот в обґрунтуванні необхідності збільшення інвестицій у комбіновану профілактику ВІЛ-інфекції на національному, районному та місцевому рівнях.

 

У зазначеному ситуаційному дослідженні розглядається надання Альянсом громадського здоров’я підтримки Кенійському консорціуму ВІЛ-сервісних НУО та партнерським організаціям у розробці кенійської програми зменшення шкоди у рамках проекту «Ініціатива спільнот зі зменшення шкоди», що реалізовувався за фінансової підтримки уряду Нідерландів у 2011-2015 роках. Цей проект був спрямований на розширення доступу до профілактики ВІЛ/СНІД, лікування та догляду для людей, які вживають наркотики, їх партнерів та дітей; захист їхніх прав; підвищення спроможності партнерів з громадського та державного секторів у наданні послуг зі зменшення шкоди та охорони здоров’я для спільнот людей, які вживають наркотики.

«Практичні та дієві інструменти, які довели свою ефективність в Україні, були оперативно реалізовані на практиці у Кенії. Коли ми говоримо про прискорення дій у сфері боротьби зі СНІДом, горизонтальний обмін досвідом є одним з найефективніших рішень. Гарним прикладом сприяння такому горизонтальному обміну досвідом можуть виступати Центри Альянсу*, які накопичують технічні знання», – говорить Андрій Клепіков, Виконавчий директор Альянсу громадського здоров’я.

Повний текст публікації буде представлено цього тижня під час слухань для представників громадського суспільства у Нью-Йорку, його можна завантажити за посиланням:http://www.aidsalliance.org/assets/000/002/472/web_AllianceUnaids_Comb_prevention_original.pdf?1459762561

*Центри Альянсу були започатковані Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД з метою усунення розриву між наявними даними та практичною діяльністю для того, щоб зупинити епідемію СНІДу. Усі Центри створені при Партнерських організаціях Альянсу. Вони використовують свій власний досвід з метою поєднання та розвитку колективного досвіду та знань Альянсу, а також налагодження зв’язків між спільнотами за певними напрямками експертних знань. При Альянсі громадського здоров’я створено Центр Альянсу зі СНІДу, споживання наркотиків та гепатиту С. Більше інформації щодо Центрів Альянсу можна знайти за посиланням: http://www.aidsalliance.org/centres.