5-7 грудня 2018 року у м. Тбілісі відбулася Регіональна нарада щодо стратегічних пріоритетів адвокації у сфері надання послуг та доступу до препаратів для забезпечення орієнтованого на потреби людини лікування ТБ.
Нарада була організована TB Europe Coalition та Centrul PAS при технічному партнерстві WHO Regional Office for Europe, Stop TB Partnership, Global TB Caucus та Global fund Communities, Rights and Gender Strategic Initiative.
Альянс спільно з MSF/Access Campaign виступив со-організатором цього заходу.
Основною метою наради була розробка та забезпечення послідовного впровадження комплексної стратегії адвокації в сфері боротьби з ВІЛ/ТБ/гепатитом у регіоні Східної Європи та Центральної Азії.
Директор департаменту лікування, закупівель та управління поставками Альянсу Захедул Іслам під час сесії, присвяченій необхідності термінових дій в світлі переходу на національне фінансування, презентував підхід до посилення систем охорони здоров’я в контексті спільної стратегії адвокації за трьома захворюваннями ТБ/ВІЛ/ВГС.
Також при обговоренні викликів та можливостей переходу до орієнтованого на потреби людини лікування ТБ , учасникам зустрічі було презентовано результати роботи щодо активного виявлення випадків захворювання ТБ серед ключових груп та досвід Альянсу щодо адвокаційних кампаній на прикладі реєстрації препаратів для лікування гепатиту в Україні.