На старті пілотного напрямку «Супровід та підтримка доконтактної профілактики ВІЛ-інфекції (ДКП/PrEP)», в період з 18 по 26 лютого Альянс громадського здоров’я організував серію навчальних тренінгів для його виконавців. Участь в заходах взяли 59 соціальних працівників та керівників проектів із 25 організацій – партнерів Альянсу, що стали переможцями відкритого конкурсу на реалізацію компоненту 26А (ДКП/PrEP).

Учасники ознайомилися із кращим світовим досвідом та інноваційними практиками впровадження ДКП в м. Києві ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ», освоїли медичні аспекти та провели практикуми щодо ефективної протидії існуючим міфам стосовно прийому ДКП, детально опрацювали функції фахівців НУО на всіх трьох етапах реалізації напрямку та механізми взаємодії із регіональними центрами профілактики та боротьби зі СНІДом.

Даний напрям реалізується Альянсом громадського здоров’я у співпраці з ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та має за мету зниження темпів поширення ВІЛ-інфекції серед ЧСЧ, ВІЛ-негативних партнерів з дискордантних пар та осіб, які повідомляють про поведінку з високим ризиком інфікування (у тому числі секс-працівники) шляхом впровадження ДКП/PrEP як складової комбінованої програми профілактики та догляду в Україні.