14-15 квітня та 22-23 квітня 2020 року Альянс громадського здоров’я провів два інтерактивні он-лайн тренінги на тему «Мотиваційне консультування та соціальний супровід (кейс-менеджмент)».

40 учасників з 22 міст України пройшли дводенне навчання основам мотиваційного консультування та соціального супроводу клієнтів проектів із позитивним результатом швидкого тесту на ВІЛ та не охоплених медичним наглядом.

Учасники дізнались про найновіші нормативні документи у сфері протидії ВІЛ та переваги раннього взяття під медичний нагляд і початку лікування. Завдяки можливостям сучасних технологій учасникам вдалося не лише ознайомитися з презентаціями, але й поділитися своїм практичним досвідом та обговорити труднощі з якими вони стикаються під час роботи, отримати відповіді на складні питання від досвідчених тренерів-консультантів та фахівців програмного відділу Альянсу.

В рамках групової роботи учасники опрацювали наявні бар’єри на шляху взяття під медичний нагляд ВІЛ-позитивних клієнтів з уразливих груп, особливості супроводу таких клієнтів , а також чітко визначили цілі та завдання кейс – менеджменту і принципи побудови роботи з клієнтом для досягнення цілей каскаду. В рамках інтерактивного голосування учасники обговорили шляхи інфікування та міфи пов’язані із цим питанням.

Окрему увагу було приділено соціальному супроводу клієнтів в умовах пандемії Covid-19. Учасники отримали поради щодо особливостей дистанційної роботи з клієнтом, рекомендації щодо якісного та ефективного підтримуючого та телефонного консультування. Внаслідок проведеного опитування було визначено найбільш активних учасників, які отримали від Альянсу  пам’ятні призи.

Не дивлячись на те, що багато учасників спочатку із насторогою віднеслись до ідеї проходження тренінгу онлайн, за результатами роботи абсолютна більшість висловили свої позитивні оцінки такого формату. «Можливість отримати нові знання навіть в умовах карантину, надихає та додає сил і впевненості для подальшої роботи» – один із висновків зроблених учасниками під час тренінгу.

Навіть в умовах карантину та відповідних обмежень щодо пересування, Альянс не припиняє роботу із надання технічної допомоги та посилення потенціалу персоналу проектів, які підтримує Альянс і продовжує працювати над проведенням тренінгів для працівників НУО  в он-лайн форматі.