Напередодні Дня Незалежності України  Альянс громадського здоров’я (далі – Альянс) отримав міжнародну акредитацію за найвищими стандартами. Акредитація здійснена Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД (Великобританія) та інформація про це поширюється серед донорів, ООНівських агентств та інших міжнародних інституцій.

Альянс успішно пройшов професійну акредитацію за найвищим рівнем складності на відповідність 9 принципам у сферах «управління і стабільність», «менеджмент організації» і «програми у сфері ВІЛ» за 38 стандартами і на даний момент є єдиною організацією у Східній Європі і Центральній Азії, що успішно пройшла таку  оцінку.

Це означає, що Альянс громадського здоров’я офіційно підтвердив  свою відповідність  переліку найвищих стандартів, які застосовуються до усіх організацій, що входять в глобальне партнерство Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД – міжнародної благодійної організації, яка підтримує проекти у сфері протидії епідемії у співпраці зі спільнотами у понад  40 країнах світу і на чотирьох континентах. Акредитація Альянсу діятиме протягом 4 наступних років до 2022 року.

«Альянс громадського здоров’я демонструє сильні навички управління і організаційного  менеджменту, дотримується найвищої якості й найкращих практик у програмній роботі. Комітет вітає Альянс громадського здоров’я з тим, що це міцна організація, яка є частиною альянсівського міжнародного партнерства», – наголосив Уорен Бакінгем III, Голова акредитаційного комітету.

«В роботі ми дотримуємося найвищих стандартів, і це не просто наше бажання, це й вимога, без якої не пройти акредитацію. Ми вдячні Міжнародному Альянсу з ВІЛ/СНІД,  всім національним та міжнародним партнерам за підтримку та багаторічну успішну співпрацю у сфері протидії небезпечним епідеміям! – відзначив Андрій Клепіков, Виконавчий директор Альянсу громадського здоров’я.

МБФ «Альянс громадського здоров’я» працює в Україні вже понад 17 років. Альянс є офіційним співвиконавцем заходів Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки, затвердженої Законом України   № 1708-VII від  20 жовтня 2014 року, в рамках яких понад 300 тисяч осіб з числа ключових груп населення отримують  послуги з профілактики  та лікування ВІЛ, туберкульозу та вірусного гепатиту С. Альянс впроваджує найбільшу програму серед усіх країн Східної Європи та Центральної Азії.
Міжнародна професійна акредитація дозволить Альянсу продовжувати ще більш успішно працювати не лише в Україні, але й на міжнародному рівні. Сьогодні Альянс вже успішно реалізує проекти в Азербайджані, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Грузії, Естонії, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Нідерландах, Росії, Таджикистані, Угорщині, Узбекистані, та Швейцарії. Станом на середину 2018 року Центр технічної підтримки Альянсу надавав послуги у 57 країнах світу.

Accreditation standards guidance-ENG-V6